WhatsApp akhirnya dapat menggunakan GIF

hand-template

WhatsApp menangani keperluan pengguna dengan satu ciri pada satu masa.

Aplikasi yang dimiliki oleh Facebook ini telah menambah keupayaan untuk mencari fail GIF terus ke dalam app. Pengguna kini boleh mencari fail animasi dan hantar kepada rakan-rakan mereka.

WhatsApp juga telah menambah had media untuk dikongsi dari 10 hingga 30. Sebelum ini pengguna hanya boleh memilih sehingga 10 fail imej pada satu masa apabila berkongsi dengan rakan mereka.

wassap

Kedua-dua ciri ini boleh didapati di WhatsApp beta v2.17.6 untuk Android. Pengguna pada versi stabil mungkin tidak akan perlu menunggu lama kerana ciri-ciri yang baru dilancarkan ini juga ada pada WhatsApp untuk iPhone juga.

Akhir tahun lepas, WhatsApp bekerjasama dengan Giphy, yang popular dengan enjin carian dalam talian dan pangkalan data untuk fail GIF, untuk memperkenalkan sokongan GIF ke aplikasi.

Sebelum ini, orang ramai yang menggunakan WhatsApp mengeluh tentang kelewatan untuk mendapatkan ciri-ciri baru. Tetapi pada masa yang sama, servis yang digunakan oleh lebih daripada 1 bilion orang setiap bulan, kadarnya meningkat pada tahun lepas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *